piscina-baia-mare-hotel

Ce trebuie să știe fiecare călător despre comportamentul la piscina unui hotel

Share

Codul bunelor maniere, la piscina

Piscina hotelului –  locul în care mulți călători aleg sa isi petreaca o mare parte din orele in care sunt cazati. Fie ca esti in vacanta, fie ca s-a nimerit sa faci o calatorie de afaceri, zona SPA este adesea un loc în care mergi pentru liniște și relaxare, cu scufundarea sau inotul ocazional în apa bazinului. 

Descopera oferta hotelului cu piscina interioara si sauna – Lostrita Baia Mare – aici.

piscina-interioara-hotel-lostrita-4-stele

Totusi, lucrurile nu decurg intotdeauna “conform planului”, in special datorita serviciilor defectuoase sau a celorlalti oaspeti. Cum se poate intampla asa ceva? Multi turisti, din pacate, alearga, striga, fac galagie, se arunca sau mananca in piscina. Fumatul poate fi, de asemenea, foarte nepoliticos, in exterior, mai ales atunci când scaunele sunt apropiate. 

Insa ce se poate face si ce este interzis ori nerecomandat la piscina hotelului la care suntem cazati? Pe langa regulamentul de utilizare (intotdeauna afisat in respectivul spatiu), este bine sa tinem cont de urmatoarele repere:

  • Nu revendicați scaune dacă nu sunteți (constant) acolo

Profesioniștii din domeniul ospitalității sunt de acord că nu ar trebui să “tineti ocupat” un șezlong (sau mai rău chiar, mai multe…) dacă nu sunteți pe cale să le folosiți imediat si constant. Asta înseamnă că nu aruncați un prosop, o geantă sau o revistă și apoi alergați la micul dejun sau la prânz. Este nepoliticos să revendici un scaun dacă nu ești acolo – pentru că alte persoane pot dori să îl folosească între timp. Unele proprietăți au chiar reguli în vigoare pentru a contracara aceasta problema – limiteaza aceste rezervari la cateva minute sau o ora.  

  • Telefoanele  trebuie sa fie scurte si in liniste

Vorbitul la telefon este în regulă – de fapt, se întâmplă tot timpul. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de câteva avertismente: nu ar trebui să țipam, să împărtășim informații confidențiale sau să spunem ceva care ar putea răni sau jigni pe cineva din apropiere; mai ales daca suntem la o piscina interioara, unde spatiul este mult restrans. Pentru apeluri mai lungi, retrageti-va intr-o zona linistita.

  • Consumati alcool cu bun simt

Pentru mulți călători, o zi petrecută la piscină nu este completă fără o băutură alcoolică răcoritoare (sau, să fim sinceri, doua, trei, patru…). Și adevarul este ca majoritatea stațiunilor și hotelurilor permit și chiar încurajează asta – multe au baruri la piscină. Cheia aici este să fii responsabil, mai ales că zilele călduroase și alcoolul in cantitati mari nu se amestecă întotdeauna bine. Rămâneți hidratati cu apă, mancati corespunzator nevoilor si nu consumati alcool pe stomacul gol.

De asemenea, păstrați băuturile în afara piscinei.  Din motive de siguranță, toate băuturile trebuie servite în plastic. Încercați să nu fiți vulgari si sa nu folosiți un limbaj nepotrivit dacă există copii în jur. 

  • Muzica?

Liniile directoare sunt aceleași, indiferent dacă piscina are un DJ live, o coloană sonoră redusă sau niciun sistem audio: muzica personală este doar pentru urechile dvs., ceea ce înseamnă că ar trebui să purtați întotdeauna căști. Pentru parinti, acest lucru este valabil și pentru zgomotele de pe iPads sau alte dispozitive mobile folosite de copii – volumul scazut sau casti.

  • Lasăti-i pe copii să se comporte ca si copii (de obicei)

Supravegheați-va propriii copii. Nu vă așteptați ca alții să fie cu ochii pe ei sau să le permită să alerge liber. Este o problemă de siguranță, în primul rând. Dacă proprietatea are un bazin deschis atât pentru adulți, cât și pentru copii, s-ar putea ca dimineața devreme sau după-amiaza târziu sa fie cele mai bune momente pentru copii –  nu numai pentru a evita stropirea altor invitați, ci și pentru că copiii pot avea întreaga piscină pentru ei înșiși.

  • Despre prosoape

Majoritatea stațiunilor sau hotelurilor vor fi încântate să vă reîmprospăteze prosoape de câte ori doriți, dar acest lucru nu este tocmai ecologic – să apucați un prosop nou de fiecare dată când vă răcoriți în piscină. Puteți spune personalului de la piscină să nu-l schimbe, pentru că intenționați să-l folosiți toată ziua.

In concluzie…

Pana la urma, comportamentul la piscina hotelului se rezuma la regulile bunului simț: tineti cont de persoanele din jurul vostru si incercati sa va comportati ca in orice alt loc public.

lostrita-baia-mare-renovat

Pentru un sejur de exceptie in inima Maramuresului, iti recomandam sa descoperi oferta hotelului Lostrita din Baia Mare – te bucuri de cazare, piscina interioara, restaurant, terasa si pastravarie!

Inaugurata in anul 2019, zona spa a hotelului Lostrita din Baia Mare cuprinde o piscina interioara incalzita cu adancime de 1.2 m (potrivita atat pentru copii cat si pentru adulti) – dotata cu sistem de inot contra curent si masaj prin jet de apa.

Zona de relaxare cuprinde doua saune – una umeda si una uscata.

Accesul la piscina interioara si la sauna este gratuit pentru oaspetii hotelului.

zona-de-spa-piscina-hotel-lostrita-baia-mare

 

Lasă un răspuns