priveliste-piatra-bulzului-maramures-ignis

Atractii si activitati turistice in zona muntilor Ignis

Share

Tot ce trebuie sa stii despre petrecerea timpului liber in apropiere de Baia Mare  

Muntii Ignis sunt un reper important pentru turismul judetului Maramures – parte a grupei nordice a Carpatilor Orientali, acestia se remarca prin relieful vulcanic  de o frumusete aparte. Hotel Lostrita este situat chiar la poalele acestor munti, la nord de Baia Mare, in cartierul Blidari. Astfel, este locul potrivit din care puteti porni in oricare din urmatoarele activitati:

1. La pas prin padure

Drumetii montane de diverse lungimi sau nivele de dificultate: turistii pot sa aleaga intre traseul Blidari – Piatra Bulzului; Blidari – Taul si Poiana lui Dumitru; Barajul Firiza – varful Ignis; Izvoare – Ignis; Izvoare – Pasul Gutai; Blidari – Cascada Stur.

2. Alpinism pe verticala 

Cei care iubesc catararea la stanca au mai multe locatii special amenajate (la Lespezi, sub varful Ignis; biserica Vulpii; stancile din zona vaii Stur).

3. Sporturi de iarna

Iarna, iubitorii sporturilor se pot bucura de traseele de schi si tubing de la Izvoare (la aproximativ 15 km de Complex Lostrita).

4. Pe doua roti

Zona este ideala de asemenea pentru practicarea ciclismului – exista numeroase trasee ce imbina drumul asfaltat, macadam, portiuni tehnice prin padure; vara aici se organizeaza si competitii de tip maraton.

Plesca-Baraj-Runcu
Zona muntilor Ignis, perfecta pentru trasee offroad pe doua sau patru roti

5. Offroad pentru pasionati

Nu putini sunt cei care prefera abordarea unor rute prin padurea acestor munti bogati cu atv-uri sau masini 4×4.

6. Mai sus decat pasarile

Cei care sunt in cautarea unor senzatii tari, de neuitat, pot sa aleaga un zbor cu parapanta (in tandem) de pe varful Ignis – de aici se va desfasura o priveliste incredibila, catre depresiunea Baia Mare, zona Chiuzbaia, lacul Firiza, muntii Gutai (cu Creasta Cocosului, semeata in orice anotimp), muntii Oas, Tibles, chiar si Rodnei.

Parapanta Ignis Maramures
Perfectiune…in orice anotimp! Alege zborurile in tandem

7. Inapoi in inima naturii

Zona aceasta atrage anual numerosi oameni pasionati de vanatoare, plante sau fructe de padure, fotografie in natura, bird watching etc.

Izvoare, Maramures
Izvoare, Maramures – Sursa: www.doituristi.ro

Asadar, indiferent de preferinte, gusturi si timpul alocat, Muntii Ignis iti pot oferi un weekend sau cateva zile de odihna, relaxare, de deconectare de stresul cotidian. La Lostrita poti sa iti reincarci bateriile – descopera serviciile excelente de cazare, de servire a mesei, bucura-te de prospetimea pastravului proaspat, crescut in apa curata de munte, absoarbe aerul curat de munte si cu siguranta vei reveni!

Daca doriti sa aflati mai multe despre traseele si atractiile turistice din aceasta parte a judetului Maramures, apelati la informatiile oferite gratuit de Centrul de informare turistica al Consiliului Judetean (aflat la parterul Prefecturii, de pe strada Gheorghe Sincai) – de aici veti putea obtine ghiduri, harti, brosuri (in limba romana, maghiara, germana sau engleza) si numere de contact. 

De asemenea puteti sa descarcati aplicatiile Visit Maramures sau Baia Mare City App

Lasă un răspuns