Paste-in-Maramures

Festivaluri si evenimente traditionale in Maramures

Share

Pentru ca vara este pe sfarsite, ne indreptam atentia in acest articol catre zecile de festivaluri ce se desfasoara an de an, in anotimpul de toamna, in judetul nostru. Turisti de aproape dar si de departe vin adesea in acest colt de tara, pentru a se bucura de portul popular, de traditiile si mestesugurile, de dansurile si jocurile Maramuresului. Participa si tu, in acest an, la unul dintre evenimentele speciale descrise mai jos!

In luna august si inceputul lui septembrie (chiar daca am ajuns la jumatatea ei), merita amintite urmatoarele:

Pântru mândra din Botiza – Botiza: Muzică tradiţională, parade costumelor populare, concursuri, foc de artificii.

Hora la Prislop – Pasul Prislop, Borşa.

Zilele Culturii “Roza Rozalina” – Rozavlea: Festival folcloric dedicat păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor.

Festivalul dansului şi cântecului chioarean – Satulung: Festival folcloric ce promovează tradiţiile tipice din Chioar; o expunere de costume populară; muzică şi dans.

Jocul Satului – Sat Şugatag, Breb, Hoteni: La final de august – inceput de septembrie, trei duminici la rand, una pentru fiecare sat.

In luna septembrie turistii si localnicii iau parte la:

Hramul bisericilor din IeudIeud: Pe 8 septembrie se sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului, care este patroana ambelor biserici din lemn din Ieud.

Zilele oraşului Sighet Sighetu Marmaţiei: Muzică, târguri, concerte, dans, etc.

Târgul Cepelor Asuaju de Sus: conform tradiţiei orale, acesta datează de când cepele nici măcar nu existau în regiune; atunci se celebrează muzica populară şi costumele din Codru.

Sărbătoarea CastanelorBaia Mare: La sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, când castanele sunt mature, se sărbătoreşte simbolul oraşului Baia Mare.

Balul Strugurilor Câmpulung la Tisa: La sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie; un festival dedicat strugurilor şi tinerilor din sat, care îşi fac intrarea în societate.

Ziua recoltei – Remeţi: La sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie; sărbătoarea recoltei, prin formaţii de muzică populară, costume şi dansuri populare.

Date informative si numere de contact puteti gasi aici  www.discover-maramures.com/ro/traditii-obiceiuri-si-evenimente/.

Luna urmatoare, tot aici pe blogul Lostrita, vom prezenta pe scurt si sarbatorile ce se desfasoara in octombrie si noiembrie. Fii parte la un astfel de eveniment, in Maramures – plai cu flori. Ospitalitatea, bucatele gustoase, peisajele si muzica traditionala te vor face mandru sa te simti ca esti roman.

Pentru cazare, te asteptam la Hotel Lostrita in langa Baia Mare – la noi poti sa te bucuri de confort, la preturi accesibile, in orice perioada a anului!

Lasă un răspuns